Dagbesteding De Beukheuvel vzw

We bieden een zinvolle dag aan voor kinderen van 8 tot 16 jaar (ontwikkelingsleeftijd) met een psychische kwetsbaarheid en/of met gedragsmoeilijkheden, waarbij op dit moment voltijds onderwijs een uitdaging is.

De dagbesteding gaat steeds door op dinsdag (niet in schoolvakanties), van 8u45-9u tot 15u.

Aanbod

We vertrekken vanuit een huiselijke en warme sfeer waarbij we oog hebben 
voor de noden, de interesses en de talenten van je kind.

IMG_0167aWe bieden een waardig alternatief voor een dag op school, met zowel individuele als groepsactiviteiten. Er wordt zowel in kleinere als grotere groep gewerkt.

IMG_0086We stellen het welzijn van je kind centraal en gaan samen op zoek naar een balans tussen inspanning en ontspanning.

IMG_9832We brengen de talenten van je kind in kaart om het in zijn/haar kracht te zetten.

IMG_0118


Met ons therapeutisch kader willen we het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van je kind doen groeien. We oefenen sociale vaardigheden en trachten de weerbaarheid te vergroten. We zetten in op veerkracht, bekijken in welke executieve functies het kind sterk is en waar er groeikansen liggen. Dit doen we telkens vanuit de verbinding tussen begeleider en kind, kinderen onderling, het kind en zijn/haar gezin en de school.

IMG-20221006-WA0011


Ons prachtig domein maakt het ons mogelijk een gevarieerd aanbod te brengen met daarin rustmomenten, spelen (speelberg, trampoline, groot grasveld, modderkeuken), bakken en kokerellen in huiselijke sfeer, een creatief aanbod in het atelier en contact met verschillende dieren (konijnen, katten, geiten, kippen en pauwen).

IMG_0944


We bouwen een brug tussen het dagbestedingstraject en de school. Tijdens de dagbesteding laten we regelmatig het thema school, de leerkracht(en) en klasgenoten aan bod komen. Zo kan het zijn dat we koekjes bakken die je kind mag meenemen naar school, we een leuk complimentbriefje schrijven voor een fijn klasgenootje of dat je kind een mailtje stuurt naar de leerkracht over de dag bij Isalibel.


We zorgen voor een fijne samenwerking tussen begeleiding, het kind, ouders, school, artsen, hulpverleners en andere betrokkenen uit het netwerk rond het kind.

Samen Starten?

1. Intake
Een gesprek van +/- 90 minuten, met de ouder(s) en het kind in de praktijk.

2. Zorgoverleg 
Een overleg van +/- 50 minuten met alle betrokken partijen; ouder(s), leerkracht(en), CLB en hulpverlening (indien aangewezen). Dit kan op school, online of in de praktijk.
Bij voorkeur wordt dit overleg ingepland voor de start van de dagbesteding.
We gaan samen op zoek naar de noden van het kind om het zo eventueel opnieuw voltijds te kunnen laten deelnemen in de schoolcontext.

3. Evaluatie
Een (tussentijds) overlegmoment met het volledige netwerk om de 3 maanden.

Betaling en info

Voor de dagbesteding ontvang je een maandelijkse voorschotfactuur. De prijs van de dagbesteding bedraagt €70/dag.

Bij deelname zijn er afwezigheidsattesten nodig om de afwezigheid van je kind op school te wettigen. Je kan deze als ouder opvragen bij de huisarts of kinderpsychiater.

Contactformulier

Neem vrijblijvend contact op via dit formulier. We verkennen samen de mogelijkheden om een antwoord te bieden op jouw specifieke vraag.


Mijn contactgegevens:

E-mail: isabel@isalibel.be

GSM: 0465 03 04 22

Facebook / Messenger: @isalibel.begeleidingopmaat

Adres: Beukheuvel 92 – 2570 Duffel


Jouw aanmelding: