Ouderworkshops

Wij organiseren regelmatig ouderworkshops omtrent verschillende thema’s binnen het ouderschap. We willen ondersteuning bieden zodat je je sterker voelt binnen je taak als opvoeder en je uitnodigen om samen met andere ouders te spreken over wat een uitdaging vormt.

Het samenkomen binnen een veilige omgeving, sensibiliseren, zich gehoord en gezien voelen, het vertrekken vanuit van de kracht van de ouder(s) en het bieden van praktische tips zijn hierbij voor ons kernelementen. 

20210918_113957

Agenda

ma 12/12/'22: Helpt straffen en belonen? Nieuwe autoriteit
ma 06/03/'23: Omgaan met kinderen/jongeren in of na een scheiding
ma 13/03/'23: Helpt straffen en belonen? Nieuwe autoriteitHeb je meer interesse in een individuele workshop of liever in groep bij je thuis of je bedrijf? Zijn er thema's waarover je meer wilt weten en die (nog) niet in ons aanbod zitten? Neem contact met ons op via info@isalibel.be of het contactformulier onderaan. Samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn.

20210918_113405

Aanbod

Omgaan met kinderen/jongeren in of na een scheiding 

Bevinden jullie zich midden in een scheiden of ben je intussen gescheiden? Ben je op zoek naar hoe je met je kinderen kan omgaan? Vraag jij jezelf af hoe dit vorm kan en mag krijgen, zowel op emotioneel als praktisch vlak? Ben je zoekende hoe je met je ex-partner samen ouder kan blijven?

Wij geven je inzicht, tips en weetjes om verder aan de slag te kunnen zodat jij, je ex-partner en de kinderen meer rust kunnen ervaren. 

 

Helpt straffen en belonen? Nieuwe autoriteit 

Vraag je jezelf af hoe je kinderen kan laten luisteren? Wil je hen aanmoedigen tot zelfstandigheid en wil je een vrije mening en ontwikkeling stimuleren? Stel je de vraag over hoe je tegelijkertijd nog wel grenzen kan of mag stellen?

Wij vertellen hoe je liefdevol grenzen kan stellen, hoe straffen en belonen eruit kan zien. We zorgen voor concrete tips en weetjes om meteen aan de slag te kunnen.

 

Op weg naar meer rust en evenwicht

Het leven met kinderen/jongeren in huis gaat gepaard met een zekere chaos en onrust. We ervaren dit als erg vermoeiend. We proberen elkaar te begrijpen maar voelen soms geen extra energie om tot de nodige verandering te komen.

Voel jij je thuis ‘de zaag’, ‘de strenge’, ‘degene die het nooit goed doet’, … . Ben je op zoek naar meer rust en evenwicht? 

Wij trachten je de handvaten mee te geven om opnieuw te kunnen genieten van harmonie en gezelligheid in huis.

Praktisch

De geplande ouderworkshops gaan door in de praktijk Isalibel, telkens van 19u30 tot 22u. 

Deelnemen kost €75 euro. 

Er is de mogelijkheid om een individuele workshop te volgen indien dit voor jou en/of je partner aangenamer voelt. 

Workshops kunnen georganiseerd worden in groep bij je thuis of bedrijf (vrienden, familie, buren, collega’s, …). Op deze manier kan je de steun ervaren van je nabije netwerk in jullie gezamenlijke zoektocht naar verandering. 

Inschrijven of een workshop aanvragen kan via info@isalibel.be of het contactformulier onderaan deze pagina.

Adres:

Beukheuvel 92
2570 Duffel

Reviews

Wat was het fijn om concrete tips en tricks te kunnen uitwisselen met andere gezinnen (in de workshop) op weg naar meer rust en evenwicht in het gezin. Verrijkend om te ondervinden hoe elke “levensfase” in het gezin met opgroeiende kinderen gepaard gaat met vaak gelijklopende “issues” en “struggles”. Toffe aanpak van deskundige begeleiders die iedere deelnemer naar waarde weten te schatten. Blij en dankjewel om deel te hebben mogen uitmaken van deze doeltreffende workshop.

bij het volgen van de workshop rond conflict situaties bij kinderen kregen we extra inzichten rond hoe conflicten zich opbouwen, én kunnen afbouwen. door ervaringen te delen met de andere deelnemers kwam ik tot praktische invulling van die inzichten. heel erg fijn om in een ontspannen sfeer mezelf verder te ontwikkelen!

Contactformulier

Neem vrijblijvend contact op via dit formulier. We verkennen samen de mogelijkheden om een antwoord te bieden op jouw specifieke vraag.


Mijn contactgegevens:

E-mail: isabel@isalibel.be

GSM: 0465 03 04 22

Facebook / Messenger: @isalibel.begeleidingopmaat

Adres: Beukheuvel 92 – 2570 Duffel


Jouw aanmelding: